EL GOVERN DE LA GENERALITAT RETIRA EL DECRET LLEI 5/2019, DE 5 DE MARÇ

11.04.2018

Us informem que en el Ple del Parlament celebrat del dia 10 d’abril, no es va convalidar el Decret Llei 5/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, i que, per tant, decau la seva vigència.

Com a conseqüència d’aquest fet, els contractes que se signin a partir d’avui no tindran l’obligació de contenir l’índex de referència dels lloguers.

El Conseller de Territori, el senyor Damià Calvet, va anunciar al Consell Executiu la retirada del Decret Llei sobre habitatge de l’ordre del dia del Ple del Parlament perquè no tenia els suports suficients per aprovar-lo.

Tots els grups parlamentaris, de Cs a la CUP, sospesaven tombar el decret. Amb els 61 vots de què disposen actualment JxCat i ERC no n’hi ha prou contra els 69 que sumen els de l’oposició en ple.

El Decret Llei sobre habitatge ha enfrontat el Govern amb l’Ajuntament de Barcelona, els promotors d’habitatge i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), i no ha aconseguit sumar cap grup de l’oposició.

El Departament de Territori preveu tornar a presentar la norma després de les municipals buscant un consens més ampli a través d’un tràmit parlamentari ordinari.