LA GENERALITAT HA INICIAT ELS TRÀMITS PER DECLARAR 131 MUNICIPIS MÉS COM A ZONES DE MERCAT TENS DE LLOGUER

18.04.2024

El Departament de Territori ha iniciat els tràmits per declarar 131 nous municipis de Catalunya com a zona de mercat residencial tensionat, als quals, en cas que siguin aprovats, s’hauran d’aplicar les mesures de contenció de rendes establertes per la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge.

Amb aquesta finalitat, la Secretaria d’habitatge ha elaborat una Memòria en la qual s’examina si els nous municipis reuneixen els requisits exigits per l’article 18 de la indicada llei estatal pel dret a l’habitatge.

Aquesta proposta es realitza poc després que hagi entrat en vigor a Catalunya la declaració de 140 municipis com a zones tensionades, entre els quals, recordem, es troben els municipis de Manresa i Sant Fruitós de Bages.

Al Bages i comarques de l’entorn trobem, entre aquests 131 nous municipis, la proposta que es declarin també com a zona tensionada municipis com Artés, Calaf, Castellgalí, Gironella, Moià, Monistrol de Montserrat, Navàs, Prats de Lluçanès, Puig-reig, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Súria.

Un cop es publiqui aquesta proposta d’aplicació, s’obrirà un període de 20 dies perquè administracions, entitats i particulars puguin presentar al·legacions. I un cop finalitzat, s’analitzaran i respondran, abans que es remeti la resolució final al Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana, per a la seva publicació i entrada en vigor.

Per qualsevol dubte que puguin tenir, recordin que poden contactar amb la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages.