L’ACCÉS DELS JOVES EUROPEUS A L’HABITATGE

30.01.2023

Com sigui que res ens és aliè en relació amb la propietat immobiliària, volem traslladar-vos amb aquest butlletí un informe sobre l’accés a l’habitatge per part dels joves, especialment l’accés al lloguer, en ser una qüestió de rellevant importància en el moment actual.

Es tracta d’un informe elaborat amb les presentacions, el debat i les propostes formulades durant la jornada de treball que el passat octubre es va dur a terme a la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, en col·laboració amb la Unió Internacional de Propietaris d’Immobles (UIPI).

En aquest informe s’hi recullen dades sobre la situació actual dels joves, i les possibilitats reals que tenen d’emancipar-se, fent especial èmfasi en les possibles causes d’aquesta situació i propostes per tal de millorar-la.

En aquesta jornada hi van participar representants de la Comissió Europea, el Govern de la Generalitat, entitats financeres i associacions de propietaris de setze països d’Europa.

La jornada va ser una gran oportunitat per a l’intercanvi de coneixements sobre la situació a diversos països i els efectes que les polítiques d’habitatge tenen en l’exclusió de les joves generacions del mercat d’habitatge en propietat i fins i tot en lloguer.

Els reptes que suposen unes taxes d’inflació desconegudes en els últims 20 anys; l’increment dels costos de construcció, la nova normativa tècnica d’habitatge que obliga a costos cada vegada més elevats, una guerra a Europa que suposarà nous equilibris globals avui desconeguts i una pujada de la pressió fiscal per pagar el deute adquirit per afrontar la pandèmia de la covid-19 són l’entorn actual del mercat de l’habitatge i afecta especialment els joves.

A Espanya, la situació es veu agreujada per polítiques d’habitatge intervencionistes, sense despesa pública associada, i que en la pràctica suposa traslladar als propietaris privats la càrrega econòmica de la política d’habitatge, que constitucionalment correspon a l’Estat.

A l’informe hi podreu trobar l’accés al vídeo de la jornada, així com informació addicional d’interès.

Podeu accedir a l’informe clicant al quadre que trobareu a continuació.

DESCARREGAR