PERE RIBERA, PRESIDENT DE LA CAMBRA DE LA PROPIETAT DE MANRESA, COMPAREIX AL CONGRÉS DELS DIPUTATS CONTRA LES OCUPACIONS D'HABITATGES

01.07.2017

Defensa una reforma legal que agilitzi el desallotjament de les ocupacions il·legals

El senyor Pere Ribera, President de la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages, ha comparegut aquest dimarts dia 27 de juny de 2017 —Comissionat pel Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya— davant la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, a petició de la Diputada del PdCAT, la senyora Lourdes Ciuró.

Pere Ribera ha defensat la reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil contra les ocupacions d’habitatges de titularitat de persones físiques i entitats socials tenidores d’habitatges per destinar a ús social.

El Ple del Congrés dels Diputats va admetre a tràmit el dia 14 de març de 2017, una proposició de llei per agilitzar les accions de desnonament en ocupacions il·legals d’habitatges

En la seva compareixença, les Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya han donat suport a la proposta de reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil per tal d’agilitzar el procés de recuperació de les finques ocupades il·legalment.

Aquesta proposició de Llei preveu la modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil per tal d’accelerar els terminis en els desnonaments davant les ocupacions, atès que ara com ara els tràmits que fan possible la recuperació dels habitatges són molt lents.

La proposta pretén que qui ocupi il·legalment un habitatge hagi de desallotjar-lo per ordre judicial immediatament, llevat que acrediti en un curt període de temps, un títol de propietat o lloguer que l’habiliti per romandre-hi. Aquestes mesures no es podrien aplicar per a desallotjar persones que impaguen les rendes de lloguer o les quotes hipotecàries, ni tampoc s’hi podrien acollir els grans tenidors de finques.

Aquesta proposició va adreçada a protegir els petits propietaris o persones que visquin en un habitatge social adjudicat, i que han vist “okupada” casa seva de forma il·legal.